Laatu
Toiminta
Palvelut
Menetelmät
Perinnettä ja visioita

Laatu

AAA-logo-2016-FIluotkump_nega_CMYK_v1

 

Kasvaja_Merkki_2016_200px_RGB_finMenestyja_Merkki_2016_200px_RGB_fin

Toiminta

Toimintamme perustuu pitkäaikaiseen kokemukseen ja luottamukseen sekä yhteistyöhön asiakkaiden kanssa.

Käytössämme on uusimmat nykyaikaiset suunnittelumenetelmät.  Menetelmien tehokas ja tuloksellinen käyttö, tilaajan asettamien tavoitteiden saavuttamiseen perustuu henkilökunnan laaja-alaiseen osaamiseen ja kokemukseen sekä jatkuvaan koulutukseen.

Työmme perustuu käyttäjälähtöiseen ja toiminnalliseen suunnitteluun. Laaja yhteistyöverkostomme mahdollistaa suunnitteluratkaisujen kehittämisen toiminallisesta ja taloudellisesta näkökulmasta.

Uusimpana työmenetelmänämme käytämme UKI Arkkitehdit Oy:n kehittämää “VALO” menetelmää, joka on käyttäjälähtöinen virtuaaliympäristöä (CAVE) hyväksikäyttävä suunnittelumenetelmä. Toimistollamme on käytössä oma virtuaalitila.

 

 

 

Palvelut

ARKKITEHTI- JA PÄÄSUUNNITTELU

 

- vaativa sairaala- ja terveydenhuollon tilojen suunnittelu

- liike- ja toimistorakennusten suunnittelu

- oppilaitos- ja opetustilojen suunnittelu

- messu- ja urheilurakennusten

- pysäköintitilojen suunnittelu

- teollisuusrakennusten suunnittelu

- julkisten rakennusten suunnittelu

- hotellirakennusten suunnittelu

 

 

MUUT PALVELUT

 

- maankäytön suunnittelu ja kaavaluonnokset

- käyttäjälähtöinen suunnittelu

- tietomallintaminen

- visualisointi

- tietomalli koordinointi

- VALO –suunnittelumenetelmä

- CAVE –virtuaalitila

Menetelmät

BIM

 

Toimistolla on erinomainen tekninen, tiedollinen ja taidollinen valmius  BIM-tietomallintamiseen ja  IFC -yhteensopivaan tiedonsiirtoon. Suoritamme pääosin kaiken suunnittelun 3D- suunnitteluna ja tuotamme tietomallin asiakkaan haluamalla tavalla. Käytössämme on seuraavat ohjelmistot:

- 10 kpl Autodesk Building desing suite 2016 Premium-lisenssejä (sisältää mm ohelmat: AutoCAD Architecture, Revit, 3ds Max, Navisworks)
- 6 kpl ArchiCad 17

Tähti-Set Oy:llä on ollut käytössä Archicad -ohjelmisto vuodesta 1996 alkaen. Vuodesta 2004 on lisäksi ollut käytössä Autocad Architecture, jolla on suunniteltu mm. Vaasan keskussairaalan Y-laajennus sekä muita Vaasan keskussairaalaan liittyviä pienempiä hankkeita kuten CT-rakennus ja aluejäähdytyskeskusta. Vuonna 2009 henkilökunta koulutettiin käyttämään Revit –ohjelmistoa ja ohjelmisto otettiin päätyökaluksi tietomallihankkeisiin. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin Obduktio -uudisrakennus, Kouvolan seudun ammattiopiston peruskorjaus ja laajennus ja Tays UO2020 E-siipi ovat esimerkkejä Revit ohjelmistolla toteutetuista tietomallihankkeista.

 

VALO

 

”VALO” on käyttäjälähtöinen 4-vaiheinen, UKI Arkkitehdit Oy:n kehittämä virtuaaliympäristöä (CAVE) hyväksikäyttävä suunnittelumenetelmä, jossa eri suunnitteluvaiheissa testataan todellisten käyttäjien kanssa rakennusten ja tilojen toiminnallisuutta ennen niiden rakentamista. Menetelmää käytetään monenlaisten rakennuksien suunnittelussa.

Virtuaaliympäristön, CAVE, avulla simuloidaan tiloja, joita käyttäjät voivat testata. Virtuaaliohjelman avulla voidaan liikkua rakennuksen mallinnetuissa tiloissa ja tarkastella mm. kalustettuja huoneita ja toiminnallisia kokonaisuuksia totuudenmukaisessa 1:1 mittakaavassa, väreissä ja valaistuksessa. Immersiivinen katselukokemus luo voimakkaan tilan ja todellisuuden tunnun.

Tuloksellinen CAVE -työskentely edellyttää kontrolloitua tiedon keruuta ja dokumentointia, VALO suunnittelumenetelmää. Parhaimmillaan näin saavutetaan käyttäjän voimakas sitoutuminen suunnitelmaan jonka ratkaisuihin he voivat vaikuttaa ja todeta niiden toimivuus. Näin tavoitetaan rakennettavien tilojen tehokas käyttö ja käyttäjien tyytyväisyys

Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy käyttää VALO-menetelmän lisenssiä ja on kouluttaa henkilökuntaansa menetelmän käyttöön.

 

MUUT OHJELMISTOT

 

Lisäksi käytössämme on mm. seuraavat  ohjelmistot

-Microsoft Office 2013
-Adobe Creative Suite 5.5
-Autodesk MAX 3ds Design 2012

Perinnettä ja visioita

Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oyn historia ulottuu vuoteen 1933, jolloin arkkitehti Jaakko Tähtinen perusti toimiston Tampereelle. Toisen polven arkkitehti Antti Tähtinen jatkoi yrityksen toimintaa vuoteen 1996. Nykyisin toimistossamme on 3 osakasta: toimitusjohtaja Toni Väisänen, Johanna Into ja Niina Rissanen.

Toimintamme perustuu pitkäaikaiseen kokemukseen ja luottamukseen sekä yhteistyöhön asiakkaiden kanssa. Kahdeksan vuosikymmenen aikana olemme olleet mukana sadoissa vaativissa ja mielenkiintoisissa projekteissa. Työskentelemme entisen pukutehtaan ruokalaan saneeratussa ullakkohuoneistossa Tampereen keskustassa. Naruviivaimet ovat vaihtuneet työasemiksi, suunnittelutyö tehdään käyttäen apuna viimeisintä teknologiaa ja uusimpia ohjelmistotyökaluja. Toimistollamme on käytössä sekä ArchiCAD että AutoCAD/Revit -ohjelmistot sekä oma virtuaalitila CAVE. Henkilökuntamme on erinomainen yhdistelmä kokemusta ja tuoretta näkemystä.