HUS Jorvin Sairaalan uuden osastorakennuksen hankesuunnitelma on valmistunut

10.6.2021

HUSin Jorvin Sairaalan uuden osastorakennuksen hankesuunnitelma on valmistunut.

Lukkaroinen Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy ja Uki Arkkitehdit Oy:n suunnittelijoista muodostuva konsulttiryhmä Triangeli on työstänyt suunnitelmaa tiiviisti syksystä saakka.

Jorvin sairaalan uusi osastorakennus on bruttoalaltaan 50320 neliötä. Se rakennetaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) Jorvin sairaala-alueelle Espooseen.

Jorvin uuden osastorakennuksen toiminnalliset tilat jakautuvat viiteen kerrokseen. Siihen sijoitetaan Jorvin sairaalassa tällä hetkellä toimivat kirurginen ja medisiininen vuodeosastotoiminta, lasten vuodeosasto- ja poliklinikkatoiminta, synnyttäneiden vuodeosasto sekä kuvantamisen tilat. Lisäksi nykyisin Espoon sairaalassa sijaitseva HUSin synnytystoiminta sijoitetaan uuteen osastorakennukseen.

Uusi osastorakennus liitetään kiinteästi Jorvin sairaalan päärakennusosaan ja Jorvin sairaalan uusi pääsisäänkäynti siirretään uuteen osastorakennukseen.

Rakennus muodostaa korttelissa olevien rakennusten kanssa toimivan ja visuaalisen kokonaisuuden. Aikakausien ominaispiirteet näkyvät jokaisessa rakennuksessa, mutta niiden julkisivuissa on myös yhdistäviä tekijöitä. Omaleimaisuutta osastorakennukseen tuo päätyjen ulokeaiheet, joihin istutettu kasvillisuus tuo vehreyttä niin ikkunoiden kautta sisätiloihin kuin ympäristöönkin.

Osastorakennuksen suunnittelussa huomioidaan rakennuksen käyttö- ja muuntojousto, esteettömyys sekä logistiikan toimivuus.

Rakentamisen on tarkoitus alkaa vuonna 2022 ja se tullaan ottamaan käyttöön vuonna 2026.

 

© Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy